Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ed McBain - Sníh

26. 11. 2016

Salvatore Lombino, který měl pravděpodobně velký problém se svým jménem, tvořil své knihy pod pseudonymy Evan Hunter a Ed McBain. Jako první seznámení s ním jsem si zvolil detektivku Sníh.

snih.jpg

 

Když je zavražděn obyčejný dealer drog nikoho to příliš nepřekvapí, ale když je stejnou zbraní zastřelena i úspěšná divadelní tanečnice, policie začíná hledat souvislosti. Steve Carella a jeho parťáci z 87. revíru tuší, že pojítko bude kokain. Když je totožnou zbraní zastřelen i překupník s diamanty, vyšetřování se komplikuje.

Příběh se odehrává ve fiktivním americkém městě Isola, které má připomínat New York. Každý zde ví, že když nastane zima, začínají krušné časy i pro místní policejní stanici. My sledujeme příběhy detektivů z 87. revíru.

Ani nevím, kolik dílů je před a po této knize, a je mi to upřímně jedno. Nenastala chvíle, kdybych nějakou situaci nechápal, nebo se v ději ztrácel v důsledku složité psychologie postav, která mohla být nastíněna v předchozích dílech.

Detektivní linka není moc komplikovaná, ale i přesto je zajímavé sledovat jak detektivové postupují případem. Podezřelých není moc, a my můžeme hádat, kdo je tím koho policie hádá. Ve většině případů se asi trefíte, ale to příběhu neubírá na zajímavosti.

Jak se snažím vymyslet, co bych ke knize ještě dodal, zjišťuji, že to není tak jednoduché. Knížka je lehce nadprůměrná detektivka napsaná zajímavých stylem, ale nic jí neodlišuje od záplavy jiných detektivních knih.

Přesně nerozumím pojmu „knihy na dovolenou“, ale kdybych měl Sníh někam zařadit, bylo by to asi do této kategorie. Jedná se o nekomplikované čtení, u kterého nebudete muset moc přemýšlet. Tak kdybyste náhodou za rok nevěděli co si vzít k moři, mám pro vás tip.


Ed McBain – Sníh 80%

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář